Pályázatok, beruházások

Napelemes rendszer telepítése az IFPRO INVEST Kft-nél

A kedvezményezett neve: IFPRO INVEST Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése az IFPRO INVEST Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 8 518 429 Ft

A támogatás mértéke: 55 %

A projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02856

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a fejlesztés keretén belül megvalósítási helyszínen található épületcsoport teljes energiafogyasztásának 53,99% át sikerül lefedni, mely jelentős megtakarítást eredményez majd a rezsiköltségek tekintetében. Az épületcsoportunk olyan egymáshoz közel eső épületek együttese, melyeket a fejlesztés előtt és után egy közös villamos energetikai rendszer lát el.

 Az napelem telepítéssel érintett épület tetőszerkezetének egy része palatetővel fedett, így azt a napelemrendszer telepítése előtt saját forrásból lecseréljük, ezáltal lehetővé tesszük az összesen 49,60 kWp összteljesítményű napelemrendszer telepítését. Fontos számunkra a környezet és a beruházással egy jelentős lépést tudunk tenni a környezetvédelem irányába.  A beruházás egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését, hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházások megvalósításához.

A projekt megvalósítási helyszíne 3527 Miskolc Vitéz utca 7 szám, az IFPRO Invest Kft-nak saját tulajdonú telephelye.

A projekt tárgyát képező tevékenységek elvégezhetők a helyszínen, a projekt megvalósításhoz biztosított a megfelelő infrastruktúra.

A projektet 2020.12.07-én kezdtük, a projekt fizikai befejezésére 2021.12.07-én került sor.Adós neve: IFPRO Invest Kft.

Beruházás összefoglalása: IFPRO INVEST Kft 2018 évben került megalapításra azzal a céllal, hogy tulajdonolja és hasznosítsa a IFPRO Csoport tárgyi eszközeit. Ennek megfelelően az Invest tartósan bérbe adja a csoport többi tagjának szükséges eszközöket. Jelenleg 3 gépjárművel, nagyértékű szerszámgépekkel és irodabérleti joggal rendelkezik. A jövőben új külső partnerek részére is bérbeadási tevékenységet kíván végezni az ipari kivitelezési gépek területén. Piaci részesedése minimális. Ezen eszközök piaci bérbeadására jelenleg hiány mutatkozni, tekintve, hogy tőkeigényes eszközökről van szó. Piacon versenytársként targonca bérbeadással foglalkozó Mihidra Kft részben tekinthető valamint a saját termékeket bérbeadására szakosodott Syrius Weld Kft. Azonban egyik versenytárs sem kínál komplex szolgáltatást a kivitelezési eszközökre.

Célja: hegesztőgépek (2 db Fastmig M 320 hegesztőgép, 3 db Mastertig MLS 4000 AWI hegesztőgép, 7 db Minarctig EVO 200 és TTC 220 8M hegesztőgép csomag), X-AM 2500 műszer, X-Dock állomás, Koike PNC-12 Extreme vágógép és IT eszközök vásárlása.

Hitelprogram azonosítójele: GINOP-8.3.5-18 azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

A beruházás nettó összköltsége 26.733.929 Ft
Hitel: 24.060.536 Ft
Önerő: 2.673.393 Ft

Projekt műszaki befejezésének időpontja (Projekt fizikai befejezése): 2019.12.06.
A Projekt tényleges kezdete: 2019.05.10.